Vastuullisuus

Helmien eettisyys

Haluamme että kuluttajat tietävät mistä tuotteemme tulevat. Made in China ei aina tarkoita huonoja työolosuhteita.

Teemme yhteistyötä neljän eri kiinalaisen yksityisyrittäjän kanssa, jotka kaikki vastaavat tietyistä materiaaleista ja tyyleistä. Kommunikoimme heidän kanssaan lähes päivittäin, ja noin kaksi kertaa vuodessa käymme tapaamassa heitä ja suunnittelemassa uusia mallistoja. 

Suurin syy yhteistyölle on toimitusjohtajamme Liisa Rantakari-Elliottin ravintolaura Pekingissä jonka aikana hän loi ystävyys- ja asiakassuhteita paikallisiin yrittäjiin. Toinen syy on taito. Kiinassa on tunnetusti maailman parhaat helminauhan sidontataidot ja sen lisäksi suurimmat materiaalimarkkinat.

House of Elliottilla on sertifikaatit korujen ettisestä valmistuksesta.

KUKA VALMISTI KORUSI?

Korusi materiaalit ja arvo kertoo sen valmistajasta. Kuvassa on Maggie, yksi koruvalmistajistamme. Hän vastaa usein monilankaisista klassikkomalleista. Maggien lisäksi korusi on voinut valmistaa Joe tai Tina. Joe löytää markkinoilta kauneimmat ja arvokkaimmat helmet sekä korurungot kun taas Tinan perhe valmistaa korkealaatuisia käsintehtyjä helmiäishelmiä sekä sivubisneksenä vihreää teetä. 

KESTÄVÄ KEHITYS

Haluamme että korusi elinikä on mahdollisimman pitkä. Uuden korun ostamisen sijaan voit tuoda vanhat käyttämättömät korusi meille ja voimme yhdessä suunnitella niille täysin uuden ilmeen lisäämällä niihin materiaaleja tai vaikkapa tekemällä kaulakorusta useamman rannekorun.

ONKO HELMI EETTINEN MATERIAALI?

Helmet ovat vedessä osterin sisällä kehittyvä helmiäisestä koostuva luonnonmateriaali. Itse helmi ei ole ympäristölle haitaksi mutta helmien massaviljelmät voivat olla. Kiina on viime vuosina vähentänyt helmiviljelmien määrää ympäristösyistä mikä myös pian saattaa näkyä helmien hinnoissa.

Hinta kertoo eettisyydestä.
On tärkeää tiedostaa että helmen hinta kertoo paljon sen taustoista. Kallis helmi tulee usein pieneltä yksityiseltä helmiviljelmältä. Esimerkiksi tahitin helmiä tuotetaan ainoastaan pienviljelmillä mikä on yksi syy niiden kalliiseen hintaan. Edulliset makeanvedenhelmet tulevat massaviljelmiltä. Pienviljely ei aiheuta ilmasto-ongelmia ja parantaa ihmisten elinolosuhteita

Helmijäljitelmät jotka on valmistettu lasista, muovista tai kalansuomuista ovat haitallisempia ympäristölle kun esimerkiksi helmiäishelmet jotka valmistetaan simpukan kuoren helmiäisestä.

Helmi on aina trendikäs
"Pearls are always appropriate"
Mrs. Jackie Kennedy

Helmet eivät onneksi koskaan lähde muodista. Kun ostat itsellesi helmet voit käyttää niitä loppuelämäsi ja hyvälaatuiset helmet kestävät kymmeniä ja jopa satoja vuosia.