Vastuullisuus

Haluamme että kuluttajat tietävät mistä tuotteemme tulevat. Made in China ei aina tarkoita huonoja työolosuhteita.

Teemme yhteistyötä neljän eri kiinalaisen yksityisyrittäjän kanssa, jotka kaikki vastaavat tietyistä materiaaleista ja tyyleistä. Kommunikoimme heidän kanssaan lähes päivittäin, ja noin kaksi kertaa vuodessa käymme tapaamassa heitä ja suunnittelemassa uusia mallistoja. 

Syy pitkäaikaiselle yhteistyöllemme on toimitusjohtajamme Liisa Rantakari-Elliottin ravintolaura Pekingissä jonka aikana hän loi ystävyys- ja asiakassuhteita paikallisiin yrittäjiin. Kiinassa on myös tunnetusti maailman taitavimmat helminauhan sitojat sekä kattavimmat materiaalimarkkinat.


KUKA VALMISTI KORUSI?

KESTÄVÄ KEHITYS

Haluamme että korusi elinikä on mahdollisimman pitkä. Uuden korun ostamisen sijaan voit tuoda vanhat käyttämättömät korusi meille ja voimme yhdessä suunnitella niille täysin uuden ilmeen lisäämällä niihin materiaaleja tai vaikkapa tekemällä kaulakorusta useamman rannekorun.

KYSY LISÄÄ

ONKO HELMI KESTÄVÄ JA EETTINEN KORUMATERIAALI?

Helmet ovat vedessä osterin sisällä kehittyvä helmiäisestä koostuva luonnonmateriaali. Itse helmi ei ole ympäristölle haitaksi mutta helmien massaviljelmät voivat olla. Kiina on viime vuosina vähentänyt helmiviljelmien määrää ympäristösyistä mikä myös näkyy lähes vuosittain helmien hinnoissa.

On tärkeää tiedostaa että helmen hinta kertoo paljon sen taustoista. Kallis helmi tulee usein pieneltä yksityiseltä helmiviljelmältä. Esimerkiksi tahitin helmiä tuotetaan ainoastaan pienviljelmillä mikä on yksi syy niiden kalliiseen hintaan. Kaikista edullisimmat makeanvedenhelmet tulevat massaviljelmiltä. Pienviljely ei aiheuta ilmasto-ongelmia ja parantaa paikallisten ihmisten elinolosuhteita. Valitsemme itse käyttämämme helmet niiden laadun ja alkuperän perusteella.

Helmijäljitelmät jotka on valmistettu lasista, muovista tai kalansuomuista ovat haitallisempia ympäristölle kun esimerkiksi helmiäishelmet jotka valmistetaan simpukan kuoren helmiäisestä.

"Pearls are always appropriate"
Mrs. Jackie Kennedy

Helmet eivät onneksi koskaan lähde muodista. Kun ostat itsellesi helmet voit käyttää niitä loppuelämäsi ja hyvälaatuiset helmet kestävät kymmeniä ja jopa satoja vuosia.

Korumateriaalina helmi on kestävä ja eettinen valinta jos helmi on tuotettu ympäristöystävällisesti ja jos helmen ja korun valmistajat työskentelevät hyvissä työolosuhteissa.