
Näin puhdistat helmet
1. Pyyhi helmet puhtaalla kuivalla liinalla käytön jälkeen. Näin helmen pintaan ei jää öljyjä tai muuta likaa.
2. Näkyvästi likaiset helmet voit pyyhkiä kostealla liinalla ja käyttää laimennettua tiskiainetta.
3. Jos helminauha kastuu puhdistuksen yhteydessä, anna sen kuivua. Näin korussa käytetty silkkilanka ei kärsi.
4. Vie koru toisinaan valmistajalle huollettavaksi jos huomaat helmissä kulumia tai jos lanka vaikuttaa löysältä.
Hyviä vinkkejä
1. Pue ne viimeisenä, riisu ne ensimmäisenä. Säilytä helmiä kaukana etenkin alkoholia sisältävistä kosmeettisista tuotteista.
2. Säilytä korut pussissa kuivassa paikassa. Pussi suojaa helmiä naarmuuntumiselta. Älä säilytä korua telineessä, se kuluttaa silkkilankaa.
3. Helmet rakastavat kosteutta joten käytä niitä mahdollisimman usein. Helmen pinta pysyy näin kauniina.
4. Muista että helmen pinta on erittäin herkkä. Vältä liuottimia ja muita voimakkaita aineita.

METALLIN TUMMUMINEN
Monissa koruissamme on myös käytetty metalleja ketjuissa, lukituksessa tai koristeena. Käytämme koruissamme hopeaa, terästä sekä korumetallia. Kullatut korut ovat pääsääntöisesti 14k kullattua hopeaa, terästä tai korumetallia. Jalometallit tummuvat hapettumisesta ajan kanssa altistuessaan rikkiyhdisteille. Ihmisen ihosta erittyvät suolat yhdessä lian kanssa aiheuttavat myös korujen tummumista. Korun elinikään voi siis jopa vaikuttaa sen kantajan iho!
Puhdas hopea ja kulta voivat tummua mutta ne saa helposti puhdistettua. Korumetalli on hopeoitua tai kullattua kupari- ja metalliseosta ja sen pinta voi ajan kanssa muuttua kuparin värisksi. Pinta kuluu kun se altistuu kosmeettisille tuotteille, vedelle tai rasvalle.
Toisinaan metallin, hopeoinnin tai kultauksen laatu on syypää tummumiselle joten ole aina yhteydessä korusi valmistajaan jos huomaat metallin tummumista.